Muž podezřelý z vnikutí do armádního štábu je nevinný

Praha - Policie musela stáhnout obvinění muže, jehož podezřívala z toho, že v červenci vnikl do pražského sídla generálního štábu. Je prý nevinný, potvrdil to i detektor lži. Informaci přinesla televize Nova, které muž zároveň řekl, že chce podat trestní oznámení. Původně byl podezřelý i z toho, že z generálního štábu ukradl pamětní medaile. Ty ale později Vojenská policie našla přímo v budově štábu, zasunuté v sedačce. Vypadly údajně při stěhování nábytku.

Muž, kterého policie podezřívala a jehož na záznamu průmyslové kamery identifikovala jeho bývalá žena, navíc tvrdil, že v budově nikdy nebyl. Zpráva o vyloupení armádního objektu, který má být přísně střežen, vyvolala značný rozruch.

Policie nyní přiznává, že proti muži ze severních Čech nemá důkazy. Pokud by se obvinění prokázalo, hrozíly mu až dva roky odnětí svobody. „Dvě zkoušky, které jsme avizovali, že budeme dělat, tak skončily ve prospěch obviněného,“ uvedl vedoucí 8. oddělení kriminální policie Prahy 1 Pavel Just.

Muž zachycený na záběrech bezpečnostních kamer pronikl do objektu generálního štábu v polovině července. Na záběrech bylo zřetelně vidět, jak se zhruba půl hodiny prochází po chodbách štábu, vykopává dveře a pak má několik minut problém se z budovy vůbec dostat.

Vydáno pod