Ranní nehoda vyhnala auta z R56, dopoledne stála i D1

Frýdek-Místek/Jihlava – Ranní provoz na severu Moravy zkomplikovala před šestou hodinou nehoda pěti osobních aut. Řidiči na rychlostní silnici R56 mířící na Ostravu zřejmě v husté mlze nedokázali včas zareagovat a postupně do sebe narazili. Podobná hromadná nehoda omezila dopoledne provoz také na dálnici D1. U Valašského Meziříčí ve směru na Brno se střetlo hned dvanáct vozidel. Následky této havárie si nevyžádaly uzavření dálnice, ale jezdilo se pouze jedním pruhem a vytvořily se dlouhé kolony. Provoz byl plně obnoven před polednem.

Nehoda na R56 zablokovala významný tah u Staříče na Frýdecko-Místecku po šesté hodině ráno. Téměř tři hodiny byla rychlostní silnice směrem na Ostravu úplně uzavřena, až před devátou se otevřel jeden jízdní pruh. Zcela byla komunikace zprůjezdněna až kolem desáté hodiny.

„V současné době je celá dopravní nehoda v šetření, víme pouze o tom, že došlo k dopravní nehodě za účasti pěti vozidel s tím, že je jeden zraněný, který byl odvezen do nemocnice,“ uvedl vedoucí frýdecko-místeckého dopravního inspektorátu Jan Kasperčík.

Reportáž Evy Lankočí (zdroj: ČT24)
Ranní provoz na severu Moravy zkomplikovala nehoda pěti osobních aut na rychlostní silnici R56.
Zdroj: ČT24