Autoshow na holešovickém Výstavišti: Nová Octavia Tour se představuje

Praha - Na 16. veletrhu pražské Autoshow se české veřejnosti poprvé představila nová generace Škody Octavia Tour nebo sportovní Peugeot RCZ. Celkem se známé akce na holešovickém Výstavišti od 22. do 24. října účastní 30 automobilových značek. K vidění je také nákladní Tatra, řada T810 a T815 po faceliftu. Českou výstavní premiéru má i Hyundai ix20, který se vyrábí v moravských Nošovicích nebo Citroën DS3. Mezi dalšími novinkami najdou zájemci Mercedes SLS AMG, Suzuki Kizashi nebo Alfa Romeo Giulietta. Prodejci aut pokračují ve snaze přilákat zákazníky v nabídce desetitisícových slev na své vozy. Některé modely zlevnily o více než 100 000 korun.

Škodovka na Autoshow dnes poprvé představila novou generaci nejlevnější Octavie Tour. Její cena začíná na 282 500 Kč a má se začít vyrábět od druhého listopadového týdne v Mladé Boleslavi.

Na souběžném 17. mezinárodním veletrhu Transped představuje kopřivnická Tatra civilní verzi vozu 810, který loni dodávala armádě, a modernizovaný model 815. Autobusové výrobce reprezentuje japonská Isuzu.

Stejně jako jarní autosalon v Brně poznamenala i pražskou akci ekonomická krize. Kvůli ní se Autoshow neúčastní například Volkswagen, výrobce autobusů SOR a některé další značky.

Veletrh bude doprovázet také 9. Tuning sraz se zaměřením na individuální úpravy automobilů, speciální doplňky a příslušenství a stavbu závodních automobilů, přehlídka historických vozidel, setkání mistrů trucktrialu, sraz elektromobilů nebo škola smyku na předváděcí ploše před Průmyslovým palácem. Otevřeno je od 9:30 do 18:00. Celkem je na holešovickém Výstavišti k vidění kolem 100 aut.