V Ústeckém kraji se policisté zaměřili na kamiony

Knínice (Ústecko) - Po celém Ústeckém kraji dnes policisté kontrolují nákladní auta. Podle mluvčí krajské policie Šárky Poláčkové se během kontroly soustředí nejen na doklady, ale i na dodržování povinných přestávek, technický stav vozidel nebo dodržování dohod o přepravě nebezpečných nákladů. Na dálnici D8 u Knínic na Ústecku policisté nasadili i speciální vůz, který je vybaven mobilními váhami a slouží jako kancelář. Podle ní umožňuje zvážit kamiony přímo v místě, kde je policie zastaví, bez toho, aby bylo nutné kamiony někam převážet.

Uvedla, že policie váhu vozidel kontroluje například proto, že přetížený kamion může být v provozu nejen velmi nebezpečný, ale zároveň ničí silnice, po kterých jezdí.

Výsledky dopravních kontrol budou policisté znát až v příštích dnech. Na kontrolním stanovišti na dálnici D8, kde automobily vážili, během první hodiny akce nezaznamenali žádné porušené předpisů. Poláčková dodala, že podobné akce pořádají policisté zhruba dvakrát za rok. Krajská policie speciální vůz s mobilními váhami získala díky dotaci z evropských fondů a spolupráci se saskou policií.

Vydáno pod