Srážka dvou kamionů na Pražském okruhu si vyžádala život řidiče

Praha - Střet dvou kamionů na Pražském okruhu nepřežil dnes odpoledne jeden z řidičů. Kolize blokovala do večera komunikaci ve směru na dálnici D5, v opačném směru byla snížena rychlost, informovala o tom pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová. Nehoda se stala kolem půl druhé na 14. kilometru okruhu za Lochkovským tunelem. Řidič jednoho z kamionů zůstal ve vozidle zaklíněn. Záchranáři ho nedokázali zachránit, vážným zraněním podlehl.

Na místě zasahoval vrtulník, hasiči a policisté, kteří řídili dopravu. Nákladní auta zůstala po střetu úplně zničená a nepojízdná. „U jedné z jízdních souprav došlo k roztržení návěsu a následnému vysypání nákladu, konkrétně železa,“ doplnil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Strážníci odkláněli dopravu přes Jižní spojku na Barrandovský most a dále přes Novořeporyjskou na D5. Na okruhu se přesto vytvořily kolony, stály v nich především kamiony, které na vnitřní okruh nesmějí. „Ve směru od D5 k D1 byla proměnnými dopravními značkami snížena nejvyšší povolená rychlost,“ doplnil Hulan.