Výstavba metra omezí na týden provoz tramvají

Praha - Příprava výstavby metra z Dejvické do Motola zastaví zhruba na týden tramvaje mezi zastávkami Bořislavka a Divoká Šárka, informovala o tom mluvčí pražského dopravního podniku Ilona Vysoudilová. Výluka začne 23. října a potrvá až do 1. listopadu. Za tramvaje tam budou jezdit náhradní autobusy. V den zahájení výluky bude od 0:30 linka 8 vedena po pravidelné trase do Podbaby. Tam budou končit také linky 20 a 26, které budou ve směru z centra odkloněny z Vítězného náměstí.

Od zahájení nočního provozu 23. října až do 1. listopadu do 4:00 bude tramvaj číslo 8 jezdit ve směru z centra přes Vítězné náměstí do zastávky Bořislavka, kde bude končit. V zastávce Bořislavka bude končit i linka 26. Tramvaje číslo 15 skončí v obratišti Špejchar. Linka 20 bude ve směru z centra jezdit přes Vítězné náměstí do obratiště Podbaba. Také noční tramvaj číslo 51 bude odkloněna a ukončena v Podbabě.

V úseku Dejvická - Červený vrch - Vozovna Vokovice bude zavedena přes den náhradní autobusová linka X-26, v noci bude úsek obsluhovat autobus s číslem X-51. Náhradní linky nebudou jezdit do zastávky Divoká Šárka. Cestující mohou do této zastávky využít pravidelné linky 119 a 218, přičemž spoj 218 bude zastavovat ve všech zastávkách náhradní linky X-26.

Vydáno pod