Pod vlakem na Litoměřicku zemřeli dva muži

Prackovice nad Labem (Litoměřicko) – Při práci na železniční trati v Prackovicích nad Labem zahynuli dva dělníci. Po půl třetí odpoledne je srazil mezistátní expresní vlak, téměř dvě hodiny byl potom zastaven provoz na trati mezi Prahou a Ústí nad Labem. Vlaky na trase zůstaly uvězněné a nabraly velká zpoždění. Mrtvého muže, kterého zřejmě v noci srazil vlak, nalezli železničáři dnes ráno také v Karlových Varech.

Muži, kteří zahynuli v Prackovicích nad Labem, byli zaměstnanci společnosti Viamont DSP. „Dva pracovníci naší firmy prováděli práci na trati, konkrétně úpravu štěrkového pole, a zachytil je projíždějící vlak,“ řekl Richard Bauer ze společnosti Viamont. Při práci se oba muži dostali pod kola vlaku EC 175 Jan Jesenius, který jel z Hamburku do Budapešti.

České dráhy, jejichž vlaky nemohly během vyšetřování místem nehody projíždět, se pokusily zavést náhradní autobusovou dopravu, ale nepodařilo se jim to. Ucpaná nebyla jenom trať, ale i souběžná silnice. „Vzhledem k tomu, jaké tam jsou kolony, bude jednodušší a rychlejší, když všechny cestující přepravíme po železnici, i když má úsek sníženou propustnost,“ uvedl mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

Tělo muže v Karlových Varech nalezl strojvedoucí ranního vlaku na kolejích u bohatické teplárny. „Událost nahlásil dnes po čtvrté hodině ráno strojvedoucí projíždějícího vlaku, který si všiml, že v kolejišti leží něco podobné lidskému tělu. Až další vlak u nahlášeného místa u železničního přejezdu v Bohaticích v Karlových Varech zastavil a potvrdil, že se skutečně jedná nejspíš o sraženou osobu,“ popsal nález mrtvého muže mluvčí hasičů Martin Kasal. Dvě hodiny byla potom chomutovsko-chebská železnice uzavřena.