Pátrání po 11leté Sandře má šťastný konec, dívka byla u kamarádky

Praha – Pátrání po 11leté Sandře Mihalovicsové skončilo úspěšně. Dívka byla u své kamarádky a je v pořádku. Zmizení školačky nahlásila její rodina včera večer, do pátrání se okamžitě zapojily desítky policistů a kontrolovaly desítky adres hlavně na Praze 3. Dívka se prý už v minulosti několikrát vrátila domů pozdě, rodinu ale zřejmě vystrašil případ jiné pohřešované dívky. Stále totiž pokračuje pátrání po devítileté Anně Janatkové.

Ta byla naposledy spatřena minulou středu v pražské Troji. Ze školy šla obvyklou trasou společně se spolužačkami. V ulici Pod Písečnou se ale rozdělily a pak se její stopa ztrácí. V Troji se našel jen její batoh a láhev s pitím. Policie už prověřila přes 600 podnětů od veřejnosti.  

Místo, kde se dívka ve středu po poledni rozloučila se spolužačkami, od středy do neděle prohledávalo téměř 800 policistů. Od středy byli na místě i kynologové z Prahy a středních Čech, o víkendu do Troje vyrazili také slovenští kynologové se speciálně vycvičenými psy. Ve středu a čtvrtek se na hledání dívky podílel i vrtulník. Nedalekou Vltavu navíc v prvních třech dnech prohledával poříční oddíl policie. 

Vedle toho na případu podle mluvčí pražské policie Ivany Ježkové pracuje bez přestávky velké množství dalších lidí, především kriminalistů. Mluvčí připomněla, že byl zřízen zvláštní tým, který zahrnuje přes 70 specialistů pražské policie. Pracují na tom ti nejlepší, řekla Ježková.