Pražský okruh dopoledne zkolaboval, kolony byly až k dálnici D5

Praha - Pražský okruh dnes dopoledne zažil opět dopravní kolaps poté, co byl ráno před půl devátou na pět minut uzavřen Lochkovský tunel kvůli převozu nadměrného nákladu. Několikakilometrové kolony se táhly až ke sjezdu na plzeňskou D5. Potíže byly také na Jižní spojce, informoval o tom server iDnes.cz. Provoz na Pražském okruhu dopoledne zkomplikovala i srážka dvou osobních aut před odbočkou na Jinočany.

„Tunel byl opět otevřen a nadměrný náklad byl odkloněn. Bohužel i pět minut stačí na to, aby se doprava zkomplikovala. Teď už by mělo být vše v pořádku,“ doplnila mluvčí policie Eva Kropáčová.

Na Pražském okruhu se navíc ve tři čtvrtě na devět vybourala dvě osobní auta. Nehoda se stala asi 20 metrů před odbočkou na Jinočany. Auta stála v odstavném pruhu zhruba do jedenácti hodin, kdy byla odtažena.

Potíže byly i na Jižní spojce, která ve směru na Prahu 4 v úseku od Průmyslové ulice zcela zkolabovala. Provoz zkomplikovala i dopravní nehoda před sjezdem na magistrálu ve směru na Zahradní Město. Kolony se tvořily také na Štěrboholské radiále.

Dnešní problémy na Pražském okruhu nejsou v tomto týdnu první. Už v úterý se nedaleko Lochkovského tunelu vybouraly dva kamiony. Havárie na dvě hodiny úplně zablokovala směr na plzeňskou D5. Jeden z řidičů zemřel a stal se tak první obětí nové jihozápadní části okruhu otevřené 20. září.

Vydáno pod