Policie našla ztraceného Honzíka, nejspíš se utopil

Hrádek nad Nisou - Tříletého chlapce, po kterém od čtvrtka pátraly v okolí Hrádku nad Nisou na Liberecku desítky policistů, hasičů, záchranářů a dobrovolníků, objevili krátce před půl třetí potápěči. Tělo chlapce leželo na dně Lužické Nisy, jen asi sto metrů od jeho domova. Dítě bylo podle policejní mluvčí Ludmily Knopové zaklíněné pod srolovanými plechy, které byly zřejmě pozůstatkem naplavenin ze srpnových povodní.

Tříletý Jan Kaprun se ztratil ve čtvrtek odpoledne v části Hrádku nad Nisou Doníně. Podle matky si hrál kolem domu na zahradě a když ho chtěla kolem čtvrté hodiny odpoledne zkontrolovat, nikde ho nenašla. Žena se okamžitě obrátila na policii. Do hledání dítěte se zapojily desítky policistů, hasičů a dobrovolníků. Nasazeni byli i psovodi se psy či vrtulník s termovizí. Do pátrání se zapojili i policisté v nedalekém Polsku a Německu.

Zahrada, na níž si Honzík hrál, je v blízkosti řeky Nisy. Právě řeka se mu stala osudnou. Policisté nejprve na jejím břehu objevili chlapcovu botu, později i druhou.

Telefonát Lucie Pokorné (zdroj: ČT24)