Pátrání po Aničce bude zítra pokračovat, žádný posun

Praha - Desítky policistů od rána pokračovaly v pátrání po devítileté Anně Janatkové. Podle mluvčí pražských policistů Andrey Zoulové ale žádný posun v pátrání nenastal. „Je to stejné jako v uplynulých dnech,“ řekla. Na rozdíl od pátku se podle ní do pátrání však zapojila vojenské policie. Spolu s ní dívku hledají speciální pořádkové jednotky pražské police, kriminalisté, městská policie a hasiči. V podvečer bylo pátrání přerušeno, pokračovat se bude zítra.

Aničku pomáhají hledat i lezci z řad hasičů, kteří s lany slaňují do nepřístupných prostor, například studní. Kolem poledne hasiči odčerpali studnu u jednoho z domů a speciální tým ji desítky minut prohledával. Později na místo přijely další posily s kamerami a optickou technikou, kterou hlubokou a zanesenou studnu prohlédli, ale bez úspěchu.

Dívka byla naposledy spatřena 13. října odpoledne, když se vracela ze školy. Se spolužačkami se rozloučila v ulici Pod Písečnou, poté se stopa děvčete ztrácí. Našel se jen batoh a láhev s pitím. Policisté ji hledají déle než týden.

Reportáž Kamily Štichové (zdroj: ČT24)

Muž, kterého policie v úterý zadržela v souvislosti s jejím zmizením a jehož obvinila z trestného činu zbavení osobní svobody, odešel neznámo kam poté, co soudce zamítl vazbu. Pro policii bylo propuštění obviněného překvapivé, a proto nestačila zajistit jeho sledování, píše dnešní Mladá fronta Dnes. Podle deníku muž odešel, aniž si po propuštění vyzvedl osobní věci. Policisté jsou přesvědčeni, že má zmizení Anny na svědomí, uvádí list. Česká televize zjistila, že v bytě v severočeském Mostě, kde bydlí současná přítelkyně podezřelého muže, kriminalisté v uplynulých dnech provedli domovní prohlídku. Mluvčí policie se ale z taktických k tomu nechtěla blíže vyjadřovat.

MfD uvedla, že podezřelý žije dvojí život, jeden v Mostě a jeden v Praze. V Mostě žije se svou družkou a osmiletou dcerou. Do Prahy prý jezdí za prací, jak tvrdil rodině. V hlavním městě ale neměl byt a podle všeho ani práci, uvedl deník.

Pátrání po Aničce
Zdroj: Michal Kamaryt/ČTK
Vydáno pod