V Mladé Boleslavi upravují frekventovanou křižovatku

Mladá Boleslav - Stavební úpravy komplikují v Mladé Boleslavi dopravu na frekventované křižovatce ulic Havlíčkova a U Stadionu u obchodního střediska Kaufland. Jde o první etapu projektu Mobility, jehož cílem je zlepšit možnosti pohybu po městě nejen zdravotně postiženým občanům, ale i rodičům s kočárky či seniorům, informoval o tom náměstek boleslavského primátora Adolf Beznoska. V první etapě se změní křižovatka u Kauflandu tak, aby byla bezpečná a bezbariérová.

„Na úpravu křižovatky jsme získali dotaci pět milionů korun z projektu, který by měl řešit postupně bezbariérový pohyb v páteřních komunikacích v celém městě,“ řekl Beznoska.

Stavební úpravy si vyžádaly dopravní opatření, která omezují průjezd křižovatkou vyjma autobusů. Jezdit se nesmí také do ulice U Stadionu, povolené to mají jen autobusy MHD a vozidla Integrovaného záchranného systému. Během uzavírky je doprava vedena po objížďce ulicemi Na Radouči, Jana Palacha a po třídě Václava Klementa. Havlíčkova ulice zůstává po celou dobu stavby průjezdná, jen není možné odbočit do ulice U Stadionu. Práce na křižovatce skončí do 6. prosince.

Součástí projektu Mobility jsou bezbariérové úpravy chodníků a přechodů pro chodce na dalších místech města.