Lupič s granátem přepadl směnárnu v Krnově bez komplice

Ostrava - Lupič, který před časem s granáty a pistolí přepadl směnárnu v Krnově, zločin s největší pravděpodobností připravil a provedl sám. Policisté zatím nezjistili, že by měl komplice. Při zatýkání lupič jeden z granátů odpálil. Sám při výbuchu zemřel, další lidé byli zraněni.

Podle policie loupil třiačtyřicetiletý muž z Bruntálska. V jeho domě kriminalisté zajistili větší množství munice. „Vše nyní zkoumají kriminalisté. Specialisté z oboru kriminalistické techniky a expertiz krajského ředitelství zjišťují, o jakou munici šlo. Spolupracují s kolegy z Kriminalistického ústavu Praha a vzhledem k tomu, že jde zřejmě o vojenský materiál, také s vojenskou policií,“ uvedla mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská.

Lupiče na místě zadrželi náhodní svědci. Jedna ze svědkyň podle policie muži vytrhla z ruky granát a odhodila jej. K jeho explozi však nedošlo, neboť nebyl odjištěný. Později, když muže zatýkala policie, však explodoval další granát. Při výbuchu lupič zemřel a šest lidí bylo zraněno. Většímu krveprolití zabránil policista, který lupiče zalehl. Sám si však odnesl vážná zranění. 

Místo výbuchu v Krnově
Zdroj: ČT24
Vydáno pod