Z letiště Brna-Tuřany se od listopadu létá do Milána i Bergama

Brno - Letiště Brno-Tuřany znovu upravuje letový řád. Zavádí nové linky do Milána a Bergama a rozšiřuje rovněž lety do Prahy. Novou linku začne provozovat největší nízkonákladový letecký dopravce v Evropě, společnost Ryanair. Novinek budou moci cestující využívat od začátku listopadu, letenky jsou však k dispozici už nyní.

Letadla budou od listopadu nově létat do severoitalského Bergama, a to třikrát týdně - vždy v pondělí, středu a sobotu. „Zájem je, jak jsem se díval na obsazenost zhruba prvních čtrnácti letů, vyšší než padesát procent,“ řekl Jiří Filip, předseda představenstva letiště Brno-Tuřany. Kromě pravidelné linky do Bergama budou moci cestující od začátku listopadu využít také letů do Milána.

Obě severoitalské destinace se nachází v provincii Lombardie, na kterou má jihomoravský kraj tradiční vazby. „Italská komunita v Jihomoravském kraji je poměrně silná a i zájem našich cestujících na různé veletrhy a módní akce do Milána je silné lákadlo,“ prohlásil Filip. Nové úpravy se dočká také pravidelná linka do Prahy. Oproti původnímu letovému plánu budou moci cestující létat do Prahy každý všední den. Změní se také provozovatel spoje. „Odlet z Prahy je ve 12 hodin, přílet do Brna 12:45. Odlet z Brna je 15:40, přílet do Prahy pak 16:25,“ uvedl Petr Lahres, nový provozovatel linky do Prahy z CCA.

Rozšiřuje se také nabídka letů do Velké Británie. Ke stávajícím čtyřem letům týdně do Londýna-Stanstedu přibudou další tři linky do Lutonu. Spoj tak budou moci cestující využívat denně včetně sobot a nedělí.