Srážka dvou aut blokovala pražskou Jižní spojku

Praha - Střet nákladního auta s dodávkou dnes odpoledne zcela ochromil provoz na frekventované pražské Jižní spojce nedaleko Lanového mostu. Nákladní auto se po srážce převrátilo a na sjezdu mezi Průmyslovou ulicí a Jižní spojkou ve směru do centra se z něj vysypalo zhruba 40 tun nákladu. Podle pražské policejní mluvčí jde o motory do vozidel. Další nehoda dvou aut zase blokovala i sjezd z D1 na Pražský okruh. Místy se už ale projíždí bez omezení.

U nehody na Jižní spojce zasahovala policie, strážníci, hasiči i záchranáři. Komunikace byla po srážce asi dvě hodiny zcela zablokovaná. Dopravní policisté odkláněli dopravu ve směru do Průmyslové a Švehlovy ulice. Na místo byl přivolán jeřáb, který postavil převrácený nákladní vůz zpět na kola, řekla policejní mluvčí.

Policie nejprve uvedla, že se nehoda stala jen na Jižní spojce, později ale potvrdila informace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) o nehodě u nového Pražského okruhu. Kolize se stala za sjezdem z dálnice D1 ve směru na dálnici D5. Výjezd z dálnice D1 ve směru od Brna na R1 byl po nehodě nákladního auta a dodávky asi hodinu uzavřen. Před čtvrtou hodinou ale Národní dopravní informační centrum uvedlo, že už je úsek průjezdný bez omezení a následky nehody byly odstraněny.