Srážka autobusu s autem si v Ostravě vyžádala devět zraněných

Ostrava - Devět zraněných lidí si podle policie vyžádala dnešní ranní nehoda linkového autobusu s osobním autem Opel Agila v Ostravě. Havárie zastavila na hodinu a půl provoz v Petřkovické ulici, uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla bylo zraněno pět lidí. Dvaapadesátiletou řidičku převezla sanitka s větším množstvím těžkých poranění do ostravské fakultní nemocnice. Příčinu nehody šetří policie.

„Ošetřili jsme pět lidí. Řidička osobního vozu utrpěla těžká poranění. Sanitka ji převezla do ostravské fakultní nemocnice,“ uvedl Humpl. Další čtyři zranění, mezi nimiž je i čtrnáctiletý chlapec, cestovali v autobuse. „Jejich zranění jsou středně těžkého charakteru,“ doplnil Humpl.

Nehoda se stala kolem půl osmé. Dvaapadesátiletá řidička Opelu Agila podle policie před zastávkou MHD Finské domky začala předjíždět jiné vozidlo. „Po najetí do protisměru se zřejmě vinou špatné techniky jízdy čelně srazila s protijedoucím autobusem MHD,“ popsala kolizi mluvčí.

V Ostravě se při nehodě zranilo devět lidí (zdroj: ČT24)

Podle policie se při nehodě kromě řidičky osobního vozu a řidiče autobusu zranilo i sedm cestujících v autobusu. Byly mezi nimi i děti ve věku 14, 12 a osm let. Havarovaný autobus číslo 34, v němž cestovaly tři desítky osob, odtáhli pracovníci ostravského dopravního podniku montážním vozidlem.

Odtahová služba připravuje odvoz automobilu, při jehož srážce s autobusem v Petřkovické ulici v Ostravě utrpělo 3. listopadu zranění nejméně devět osob.
Zdroj: Jaroslav Ožana/ČTK