V Dejvicích někdo podpálil nohy bezdomovci

Praha - U hořícího muže večer zasahovali záchranáři u stanice metra Dejvická v Praze 6. Pravděpodobně šlo o bezdomovce. Policie prošetřuje podezření, že muži někdo nohy zapálil úmyslně. Záchranka muže převezla na popáleninové centrum vinohradské nemocnice, podle lékařů není v ohrožení života. Policie nyní případ prošetřuje a vyslýchá svědky.

Hořícího muže na trávníku si před sedmou večer všiml náhodný kolemjdoucí. Kalhoty už muži hořely po kolena. Kolemjdoucímu, který oheň uviděl, poskytl prodavač z nedaleké trafiky vodu. Tou pak mužovy hořící nohy kolemjdoucí duchapřítomně uhasil. Poté už se o muže postarala záchranka.

Mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

„Utrpěl popáleniny třetího stupně, a to v rozsahu osmi procent na dolních končetinách.“

Reportáž Davida Blažka (zdroj: ČT24)

Kriminalisté teď prověřují záznamy z pouličních kamer a vážně pracují s podezřením, že 49letého muže, zřejmě bezdomovce, někdo zapálil úmyslně. Další variantou je vlastní neopatrnost. „Policisté teď prošetřují celou událost a zjišťují příčinu požáru. Muži byla po příjezdu do nemocnice naměřena tři promile alkoholu v dechu,“ uvedla mluvčí pražské policie Eva Kropáčková.

V jiném případě ze žhářského útoku na bezdomovce má už policie podezřelé. Ve středu zadržela čtyři mladíky, které podezírá z upálení bezdomovce a útoku na další dva lidi. Tři z nich ve čtvrtek policisté obvinili z vraždy a pokusu o vraždu, čtvrtý je mladší 15 let, takže není trestně odpovědný a nemůže být stíhán. Oběť uhořela v srpnu při požáru zahradní chatky v bohdaleckém lese v Praze 10.