V Třebíči odhalili policisté pěstírnu s 5000 rostlinami konopí

Třebíč - V průmyslové zóně v Třebíči policisté odhalili nelegální pěstírnu konopí. V bývalém skladišti našli kolem 5000 rostlin, což z něj činí jedno z největších v Česku. Policisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou zadrželi tři cizince, pravděpodobně Vietnamce. Za nedovolenou výrobu drog jim hrozí vězení až na deset let.

„Muži pěstovali konopí hydroponním způsobem s využitím technického zařízení, které zajišťovalo světlo a teplo,“ uvedla třebíčská policejní mluvčí Marcela Lavická. Pěstírna ve skladišti bývalého velkoobchodu s potravinami v Hrotovické ulici je podle Lavické zřejmě největší odhalenou nelegální pěstírnou konopí na Vysočině.

Množstvím pěstovaných rostlin patří pěstírna v Třebíči pravděpodobně k největším v Česku. Letos koncem června našli policisté v bývalém průmyslovém areálu v Moravičanech na Šumpersku více než 3500 rostlin konopí setého v hodnotě zhruba deset milionů korun. „V té době se nález považoval za největší nelegální pěstírnu konopí v Česku za poslední roky,“ potvrdila krajská policejní mluvčí na Vysočině Dana Čírtková.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

Počátkem letošního srpna celníci a policisté dopadli a obvinili 21 lidí podezřelých z pěstování a distribuce marihuany. V rámci operace s krycím Canh objevili celníci a policisté osm plně vybavených velkokapacitních pěstíren konopí a zhruba 34 tisíc rostlin. Pěstírny byly v obcích Starý Plzenec, Tachov, Nýřany, Přimda, Třemešné-Bezděkov (vše Plzeňský kraj), Horoušany u Prahy, Chotěboř na Havlíčkobrodsku a Havlíčkův Brod.