Policejní auto srazilo na přechodu dva lidi

Praha - Policejní auto se zapnutým majákem srazilo dnes dopoledne dva starší lidi na přechodu pro chodce v Praze 2. Oba utrpěli těžká zranění. Řidič vozu  zřejmě ztratil na mokré vozovce kontrolu nad vozidlem, které se dostalo do smyku. Požití alkoholu u řidiče dechová zkouška vyloučila.

Nehoda se stala kolem 10:30 na náměstí Míru u vinohradského divadla. „Hlídka místního policejního oddělení vyjížděla k případu se zapnutým světelným a zvukovým zařízením a na přechodu pro chodce se střetla se starším manželským párem,“ řekla policejní mluvčí Eva Miklíková. Dodala, že podle výsledků předběžného šetření řidič policejního vozu v jedné chvíli nezvládl řízení a na vlhké vozovce dostal smyk. Údajně se vyhýbal jiným autům.

Pětasedmdesátiletý muž a jeho o dva roky mladší žena utrpěli zranění, která lékaři označili za vážná, a byli převezeni do nemocnice.

Podle mluvčí zatím není jasné, kdo střet zavinil, nehoda se teprve vyšetřuje. Její okolnosti zkoumají policisté z oddělení dopravních nehod a pracovníci odboru vnitřní kontroly pražské policie. „Je jasné, že policista musí dbát určité opatrnosti, když vyjede se zapnutým majákem,“ řekla Miklíková.