Po nehodě u Poděbrad zemřely dvě děti

Poděbrady - Na silnici mezi Poděbrady a Kolínem zemřelo odpoledne při vážné dopravní nehodě dvou osobních aut tříleté dítě. Další, teprve půlroční nemluvně bylo v kritickém stavu převezeno do motolské nemocnice, kde později také zemřelo. Zraněni jsou i další dva lidé. Příčiny nehody vyšetřuje policie.

Mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková řekla v rozhovoru pro ČT: „Při nehodě bylo zraněno celkem 7 lidí, z toho dvě děti. Záchranáři měli na místě tři sanitní vozy a přivolali si na pomoc i dva vrtulníky letecké záchranné služby. Děti byly těžce zraněné, při příjezdu záchranářů byly v bezvědomí a nedýchaly. U obou dětí bylo nutné okamžitě zahájit resuscitaci. Zranění tříletého dítěte byla však natolik vážná, že i přes maximální úsilí záchranářů byly všechny jejich oživovací pokusy marné a lékař musel konstatovat úmrtí.“

Půlroční dítě převezl vrtulník do pražské nemocnice v Motole. Jeho stav byl kritický, vážným zraněním nakonec dítě v nemocnici podlehlo. „Krátce poté, co záchranáři dítě předali na ARO naší nemocnice, za probíhající resuscitace chlapeček zemřel,“ řekla mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová.

Telefonát Terezy Janečkové (zdroj: ČT24)

Janečková potvrdila, že obě děti byly v době nehody připoutané v autosedačce, k příčině nehody se ale vyjadřovat nechtěla.

Havárie se stala po 12:00 na silnici mezi Poděbrady a Kolínem, na kruhovém objezdu se střetly vozy Opel a Citroën. V opelu cestovalo pět lidí, z toho dvě děti, v druhém voze byl manželský pár.   

„Ženu s mnohočetnými zraněními záchranáři transportovali letecky na traumacentrum do Hradce Králové. Muž, který měl také mnohočetná těžká zranění, byl převezen sanitním vozem na traumacentrum do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ uvedla Janečková. Další tři zraněné záchranáři převezli do kolínské a nymburské nemocnice.