Policisté zadrželi dalšího muže, který vydíral rodiče ztracené Aničky

Plzeň - Plzeňští policisté dnes zadrželi muže, kterého podezírají z vydírání rodičů ztracené devítileté Anny Janatkové z Prahy. O jeho zadržení informoval server iDnes. Je to už třetí případ vydírání, který policie v souvislosti s případem zmizení Aničky šetří. Rodiče holčičky totiž slíbili odměnu 3,5 milionu korun tomu, kdo dívku zachrání, či za informace vedoucí k člověku, který stojí za jejím zmizením. Podle policie chce řada lidí na neštěstí zbohatnout. Další informace k dnešnímu zadržení sdělí policisté později.

Krátce po oznámení odměny pro toho, kdo pomůže Aničku najít, se rodině začali ozývat vyděrači, kteří chtěli její tísnivé situace zneužít. Policisté kromě dnešního případu vyšetřují další dva případy vydírání - 31letý muž z Ostravy měl rodičům holčičky posílat SMS, ve kterých požadoval peníze za vydání dívky. Pokud mu prý peníze nedají, holčičce ublíží. Muž se k činu doznal, stíhán je na svobodě. Hrozí mu až čtyři roky vězení. Podle policie ale nemá se zmizením dívky nic společného.

Devítiletá dívka zmizela 13. října v pražské Troji. Naposledy byla viděna v ulici Pod Písečnou, kudy se vracela ze školy. Od té doby pátraly po holčičce každý den desítky policistů, městských strážníků i vojáků, hasičů a psovodů. V Troji se ale našel jen její batoh a láhev s pitím, později se v prohledávané oblasti nalezly klíče, které děvčeti údajně také patřily. Teď už rozsáhlé pátrací akce skončily. „Všechny vytipované lokality jsme už prohledali, v tuto chvíli probíhá zejména vyšetřování, další pátrací akce zatím v plánu nejsou,“ uvedla už dříve policejní mluvčí Andrea Zoulová.