Mladíci pobodali v Ostravě tři děti

Ostrava - Tři děti ve věku 9 až 15 let byly dnes vpodvečer pobodány nedaleko nákupního centra v Ostravě-Zábřehu u Svazácké ulice. Vážně zraněný devítiletý chlapec byl převezen do ostravské fakultní nemocnice. Další dva chlapci mají středně těžká zranění. Děti zřejmě pobodali dva mladíci, pravděpodobné pachatele už policie zadržela.

Tragédie se stala mezi 17:30 a 18:30. Mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková pouze uvedla, že policie prověřuje skutek, při němž byly zraněny tři osoby. „Ohledáváme místo události, zjišťujeme svědky. Vzhledem k povaze skutku to nebude záležitost hodiny či dvou,“ zdůraznila.

Čtrnáctiletý hoch byl pobodán na zádech a ruce. Devítiletý chlapec má dvakrát probodnutý žaludek, poraněné plíce a zranění krku. Záchranka ho v kritickém stavu převezla do ostravské fakultní nemocnice. Nedaleko lesoparku Bělský les útočníci napadli také třetího, třináctiletého hocha. S poraněním hrudníku je v péči lékařů Městské nemocnice v Ostravě, kam byl převezen i první napadený chlapec. 

Reportáž Evy Lankočí (zdroj: ČT24)