Vánoční bazar nabízel výrobky chráněnců charitativních organizací

Praha - Hračky, suvenýry, pečivo a hlavně nejrůznější rukodělné výrobky chráněnců charitativních organizací, a to nejen z Česka, ale i z Afriky, se dnes prodávaly na dobročinném vánočním bazaru v prostorách Pražské křižovatky odsvěceného kostela svaté Anny na Starém Městě. Letos už pošesté ho pořádala Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97 s dalšími charitativními organizacemi.

Bazarem celé odpoledne provázela herečka Kateřina Hrachovcová-Herčíková. Návštěvníkům představovala stánky charitativních organizací, jejich aktivity a jejich výrobky. Návštěvníci mohli nákupem dárků podpořit dobrou věc.

Tradiční africké šperky, kabelky, panenky a textilie nabízela chráněná dílna, která je součástí rozvojového projektu financovaného českou vládou. Působí v Namibii, která je zasažena pandemií nemoci AIDS.

Reportáž Barbory Halbgebauerové (zdroj: ČT24)

Domov svatého Karla Boromejského nabízel hru Babinský. Jménem snad nejznámějšího českého loupežníka ji nazval proto, že po propuštění z vězení dělal u řádových sester boromejek v Řepích zahradníka. Hra spočívá v tom, že Babinský chytá zloděje, kteří mu kradou v klášterní zahradě jablka, uvedla Monika Straková z domova.

Protože gotický chrám, jehož historie sahá až k Lucemburkům, není nijak zvlášť vytápěný, nechyběl pro návštěvníky horký čaj, káva, svařené víno a punč. Hlad bylo možné zahnat různými druhy pečiva. Pro děti byla připravena na závěr nadílka, ale i během dne si přišly na své. Vybrat si mohly z plyšových zvířátek a jiných hraček a v dětském koutku pro ně byly připraveny barevné pastelky a omalovánky.

Vydáno pod