Pátrání po Aničce pokračuje, policisté prohledali Vltavu v Troji

Praha - Policisté od rána prohledávali Vltavu v okolí Troji, když znovu pátrali po těle devítileté Anny Janatkové, která zmizela v říjnu cestou ze školy. Do akce byli nasazeni potápěči, čluny oddílu poříční policie i vrtulník. Podle mluvčí policie Andrey Zoulové stihli policisté zdokumentovat celý vytyčený úsek řeky, akci proto ukončili už ve 13:00. V dalších dnech budou kriminalisté vyhodnocovat výsledky.

Kvůli dnešnímu pátrání snížilo Povodí Vltavy hladinu řeky, už zítra by ale měla být na normální úrovni. Policisté tak měli na prohledání vody jen jeden den. Policejní mluvčí dodala, že se podle získaných výsledků rozhodne o dalším pátrání v této lokalitě. „Nevylučujeme, že se tam vrátíme, že budeme znovu prozkoumávat řeku a možná nasadíme i potápěče,“ dodala Zoulová.

Anna Janatková byla naposledy spatřena 13. října odpoledne při cestě ze školy v pražské Troji. Okolnosti dívčina zmizení jsou zatím nejasné. Stovky policistů ji opakovaně hledaly v Troji i na dalších místech hlavního města a v jejím okolí. Po dívce pátral policejní poříční oddíl, který projížděl kolem trojského břehu Vltavy. Po zmizelé Anně se pátrá i v Rakousku. Rakouští kriminalisté už předali její popis a snímky místním médiím, která fotky zveřejnila.

Reportáž Luboše Rosího (zdroj: ČT24)