V Praze hořela průmyslová hala, škoda asi 30 milionů

Praha - V Praze 10 v Polygrafické ulici dnes ráno hořela průmyslová hala. Na místě zasahovalo 24 hasičských jednotek a 120 hasičů, včetně posil ze středních Čech. Požár se jim podařilo po dvou hodinách dostat pod kontrolu, dohašovací práce budou ale trvat až do večera. Z místa stoupal hustý dým, který byl zdaleka vidět. Na místě zasahovala i policie, která řídila dopravu. V rozlehlé hale byla autodílna, ve které byly mimo jiné opravovány hasičské vozy. Při požáru nebyl nikdo zraněn, shořely tři cisterny. Podle policie je předběžná škoda vyčíslena na třicet milionů korun. Příčiny požáru budou vyšetřovatelé zjišťovat v sobotu.

Požár vypukl v hale, která má rozměry asi 100 na 20 metrů. Kromě autoopravny v ní byl také sklad čaje a kávy. Hasičům požár nahlásil po příchodu do práce zaměstnanec jedné z firem, a to v 07:44. Když přijeli na místo, šlehaly ze střechy plameny. Kromě čaje, kávy a hasičských vozů shořelo i několik dalších automobilů. „Hala byla zasažena v plném rozsahu,“ uvedl mluvčí hasičů Vít Pernica. Hasilo devět profesionálních a 11 dobrovolných jednotek, na pomoc jim přijela také středočeská posádka a tři jednotky podnikových hasičů.

Hala byla zasažena celá, zbyla z ní pouze část obvodových stěn. Dohašovací práce budou trvat několik hodin. Hasiči budou místo i nadále kontrolovat. Na místě zůstává i policie. „Zítra (v sobotu) v dopoledních hodinách proběhne na spáleništi ohledání místa činu. Po celou noc budou okolí zajišťovat uniformovaní policisté, ti zde dohlídnou, aby nedošlo ke zranění kolemjdoucích osob,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Reportáž Luďka Jíry (zdroj: ČT24)