Ostrava: Srážka s automobilem stála seniora život

Ostrava - V Ostravě dnes dopoledne nepřežil střet s osobním vozem třiasedmdesátiletý chodec. Vůz seniora srazil na zem a následně ho přejel. Zraněného chodce sanitka s vážným zraněním převezla do nemocnice, kde poraněním po několika hodinách podlehl. Policie z jeho smrti podezřívá osmapadesátiletého řidiče. Senior vozovku s největší pravděpodobností přecházel po přechodu pro chodce. O nehodě informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

„Řidič zřejmě nepřizpůsobil své chování situaci v silničním provozu. Navíc je možné, že se plně nevěnoval řízení, nepřizpůsobil rychlost jízdy a zřejmě jel takovou rychlostí, že nebyl schopen zastavit na vzdálenost, na kterou měl rozhled,“ vyjmenovala pochybení šoféra mluvčí. Nehoda se stala okolo 10:00 v Ostravě-Zábřehu. Řidiče policisté nyní podezřívají z usmrcení z nedbalosti. Ve vězení by mohl, pokud se prokáže jeho vina, strávit až šest let. „Orientační dechová zkouška vyloučila ovlivnění řidiče vozidla alkoholem,“ řekla Holčáková s tím, že policie uvítá svědectví, která jí pomůžou nehodu objasnit.

Obracejí se především na cestující, kteří kolizi mohli vidět z tramvajové zastávky ostravské hromadné dopravy Kotva. „V okolí byla navíc i řada stánků se zbožím. Svědky události se tak mohli stát i nakupující nebo prodávající. Žádáme všechny svědky, aby nás kontaktovali na lince 158,“ uvedla Holčáková. Během prosince jde v Ostravě už o druhou nehodu, při které zemřel chodec. Začátkem měsíce totiž dvacetiletý mladík řídící Mitsubishi Pajero srazil dvaaosmdesátiletou ženu na přechodu v Ostravě-Radvanicích a Bartovicích. Žena utrpěla při dopravní nehodě těžká poranění, kterým na místě podlehla. Řidič byl v souvislosti s nehodou již obviněn.

Vydáno pod