Muž stíhaný kvůli zmizení Aničky si vyslechl další obvinění

Praha - Jedenačtyřicetiletý muž stíhaný v souvislosti se zmizením devítileté Anny Janatkové byl dnes obviněn také z krádeží v pražské Troji. Podle pražské policejní mluvčí Andrey Zoulové kriminalisté muži prokázali zatím čtyři případy, může jich však být i více. Údajný pachatel využil práva u výslechu nevypovídat, opět odmítl i zkoušku na detektoru lži. Nadále je stíhán na svobodě. Dívka zmizela v Troji 13. října, pátrání po ní je stále neúspěšné. Do akcí byly každý den nasazeny desítky policistů, městských strážníků, vojáků, hasičů a psovodů. Policie prohledávala i Vltavu.

„V minulém týdnu při domovních prohlídkách detektivové zajistili celou řadu věcí pocházejících z trestné činnosti, není proto vyloučeno, že muž má podobných případů na svědomí více,“ uvedla Zoulová. Údajný pachatel podle ní s policií nespolupracuje, pouze se zdržuje v místě bydliště a dostavuje se na jednání.

Kriminalisté začali muže stíhat kvůli zmizení dívky koncem října, obvinili ho z trestného činu zbavení osobní svobody. Soud ale neakceptoval návrh na uvalení vazby. Podle dřívějších informací policistů se muž k činu nepřiznal, kriminalisté proti němu mají jen nepřímé důkazy.

Muž je z Prahy a v minulosti byl osmkrát odsouzen, z toho čtyřikrát k trestu odnětí svobody. Před soudem stanul kvůli majetkovým trestným činům - krádeži a porušení domovní svobody. Podle kriminalistů byl stíhán i pro zanedbání povinné péče.