Stav vlekaře, který se srazil s lyžařem, je kritický

Stříbrná - Ve Stříbrné se dnes odpoledne u dojezdu tamní sjezdovky srazil dvaatřicetiletý lyžař se sněžným skútrem. Jeho třiašedesátiletý řidič, tamní vlekař, utrpěl vážné poranění hlavy a také hrudníku. Je po operaci a jeho stav je kritický. Lyžař měl otřes mozku a zlomenou nohu.

Na místě zasahoval vrtulník. Vlekaře musel transportovat do plzeňské nemocnice, kde leží na jednotce intenzivní péče neurochirurgického oddělení. Lyžaře sanitka odvezla k ošetření do nemocnice v Sokolově.

Podle krajské policejní mluvčí Kateřiny Dohnalové z předběžného vyšetřování vyplývá, že lyžař nejspíše dojížděl k vleku a zpoza boudy náhle vyjel skútr. Ani jeden ze zraněných už nedokázal nehodě zabránit. Kdo na srážce nese vinu, a mohl případně porušit zásady bezpečného provozu, určí až další vyšetřování, dodala mluvčí.

Horská služba ale už vydala prohlášení, v němž vinu připisuje lyžaři. Cituje náčelníka služby pro oblast Krušné hory Miroslava Güttnera, podle nějž by se střet neodehrál, „kdyby lyžař dbal zásad pohybu na sjezdovkách“. Güttner zároveň apeloval na lyžaře, aby dávali pozor hlavně na konci sjezdovek při dojezdu, kde se pohybuje hodně lidí.

Vydáno pod