Nehoda si na Novojičínsku vyžádala jednu oběť a tři zraněné

Nový Jičín - Havárie si na sjezdu z dálnice D1 u Hladkých Životic na Novojičínsku vyžádala v pondělí jednu oběť a podle dostupných informací i další tři zraněné osoby, informoval o tom mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Nehoda se stala v podvečer okolo půl sedmé. Viníkem nehody byl podle policie pravděpodobně sedmasedmdesátiletý muž, jenž při sjíždění z dálnice nedal přednost vozu, který jel po hlavní silnici.

U srážky dvou osobních automobilů  - Škody Fabia a Peugeotu 206 - zasahovaly dvě jednotky hasičů. „Škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 90 000 korun,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla na místě zemřel právě starší muž. Utrpěl závažná poranění hlavy a hrudníku. „Další tři cestující jsme na místě ošetřili,“ doplnil Humpl. Ve vozidle, které sjíždělo z dálnice, zůstal zaklíněn třináctiletý chlapec a musel být vyproštěn. Utrpěl poranění nohy, avšak zůstal při vědomí a se zdravotníky komunikoval. Dvě ženy ve věku 46 a 58 let vyvázly s lehčím poraněním hrudníku.