Silvestr omezí provoz MHD, v Praze posílí autobusy a tramvaje

Praha - O silvestrovské noci posílí pražský dopravní podnik provoz městské hromadné dopravy. Metro bude jezdit se standardním víkendovým prodloužením, noční tramvajové linky budou mít čtvrthodinový interval a na všech linkách pojede více vozidel. Posíleny budou i některé noční autobusové linky, které mimořádně pojedou rovněž každých 15 minut. Pravidelný provoz MHD ve stotisícovém Hradci Králové na Silvestra skončí v 19:00. Pak pojedou noční autobusy, a to pouze v omezeném rozsahu na sedmi vybraných linkách podle speciálního jízdního řádu. Provoz městských autobusů a trolejbusů v Pardubicích dnes skončí mezi 20:00 a 21:30. Na Nový rok pojedou jako v neděli, některé linky však vyjedou o něco později.

Pražská MHD jezdí podle prázdninového jízdního řádu

V Praze se dnes autobusy, tramvaje a metro řídí jízdním řádem, podle kterého jezdí v pátek o prázdninách. Na Nový rok pojedou všechny spoje MHD podle nedělních jízdních řádů.

Lidé, kteří se vydají na Silvestra slavit do centra metropole, mohou při návratu domů použít metro. To bude jezdit zhruba o hodinu déle než v pracovní dny. Na metro pak naváže provoz tramvají a autobusů. Noční tramvaje a autobusové linky číslo 504, 505, 508, 510 a 511 budou jezdit každou čtvrthodinu. Autobusy 501, 502, 503, 506, 507, 509, 512, 514 a 515 pojedou potom každou půlhodinu.

Policie nevylučuje, že okolo půlnoci kvůli odpalování zábavní pyrotechniky v horní části Václavského náměstí odkloní dopravu z Wilsonovy ulice. Lidé by proto měli raději využít městskou hromadnou dopravu, která bude v této době posílena.

Provoz vlaků Pražské integrované dopravy (PID) bude až na výjimky dnes ukončen přibližně v 19:00. Prodloužen bude pouze na třech linkách. V úsecích Praha Masarykovo nádraží - Český Brod, Praha hlavní nádraží - Radotín a Praha hlavní nádraží - Strančice pojedou do 22:00 s intervaly 60 minut. Další informace najdou cestující i na internetu

Pravidelná doprava v Hradci Králové na Silvestra skončí v 19:00

Pak již budou noční autobusy jezdit jen v omezeném rozsahu na sedmi vybraných linkách podle speciálního jízdního řádu. O silvestrovském večeru a po půlnoci budou v provozu páteřní linky, které spojují jednotlivé městské části se středem města. Lidé slavící příchod Nového roku v restauracích a hospodách v centru města by se tak měli ke svým domovům dostat bez toho, že by museli jet taxíkem. Bližší informace k provozu silvestrovské MHD v Hradci Králové jsou i na internetových stránkách dopravního podniku.

MHD v Pardubicích bude na Silvestra jezdit do 21:30

Provoz městských autobusů a trolejbusů v Pardubicích na Silvestra skončí mezi 20:00 a 21:30. Na Nový rok pojedou jako v neděli, některé linky však vyjedou o něco později. Vyplývá to z údajů na serveru dopravního podniku. Podrobně jsou změny popsány na webu dopravního podniku. Některé linky, například 4 nebo 21, pojedou na Silvestra beze změny. Na Nový rok se pozdější časy zahájení provozu linek týkají například tras s číslem 6, 8 a
9.

V Jihlavě dnes pojedou linky MHD dle jízdního řádu bez omezení jako v běžný pracovní den. Podobně na tom jsou i v Plzni, kde je provoz podle jízdních řádů platných pro pracovní dny, příp. podle vánočních nebo prázdninových jízdních řádů do zhruba 19:00. V centru Mladé Boleslavi a do Kosmonos  se zastaví MHD do 20:00. Úplně mimo jsou linky 10, 31, 32, 33, 42, 80. Ve Zlíně-Otrokovicích dnes platí provoz MHD pro dny pracovního klidu s večerními omezeními.

Dopravní omezení v Praze
Zdroj: ČT24