Velkolepá show na Staromáku

Praha – Odpoledne patřilo pražské Staroměstské náměstí dětem. Dětská show vyvrcholila v 18:30 a v 19:00 odstartoval více než pětihodinový Silvestr pro dospělé. Na děti čekali mistři magie a kouzelnická školka. Kouzelnické kousky pobaví i dospělé. Celý program, který kromě humoristických vystoupení nabídne i hudební projekce, najdete na speciálních webových stránkách pragueout.cz. Slavit se bude i na Václavském náměstí a na Karlově mostě.

Na Silvestra se připravují policisté, zdravotníci i hasiči

Na pražském Václavském náměstí bude během silvestrovských oslav stejně jako loni připraven záchranářský kamion. Na Staroměstském náměstí bude stát záchranářský stan. Na obě náměstí zároveň postaví záchranáři i klasické sanitky.

Praha slaví Silvestra (zdroj: ČT24)

Na silvestrovskou noc v Praze se připravují rovněž strážníci, policisté a hasiči. V centru metropole bude na oslavy dohlížet asi 230 policistů z pořádkové, dopravní i kriminální služby. Zaměří se na bezpečnost a dodržování veřejného pořádku, ale také na krádeže, zejména kapesní, a na používání nedovolené pyrotechniky. Připravena bude i hlídková loď poříčního útvaru městské policie.

Hasiči budou mít na Staroměstském náměstí, kde budou hlavní oslavy, dvě cisternové stříkačky a jeden plynový hasicí automobil, ve spodní části Václavského náměstí pak bude také jedna cisternová stříkačka.

A v barech bude taky živo, někde začali již dopoledne

Na příchod nového roku se připravují také provozovatelé barů a restaurací. V jedné z pardubických restaurací už odpoledne začala dětská silvestrovská oslava. Od běžné silvestrovské oslavy se ta v pardubické restauraci na Perštýnském náměstí liší. Nenajdete tady šampaňské ani tvrdý alkohol. Příchod nového roku se tu slavil už od desáté hodiny dopolední.

Tradiční silvestrovské ohňostroje letos uspořádají jen některá z velkých českých měst. Důvodem je hlavně nedostatek peněz.

Vydáno pod