Mlha místy komplikuje dopravu, v hradeckém kraji pozor na náledí

Praha - V České republice je převážně zataženo. Mrholení a mlha dnes komplikují dopravu na Vysočině. Tam, kde teploty zůstávají pod bodem mrazu, může mrholení i namrzat a vytvářet velmi slabou ledovku. Teploty se většinou pohybují kolem nuly, ale na jižní Moravě dosahují místy i 5 stupňů Celsia. Silnice jsou sjízdné, hlavní tahy a většina vedlejších silnic jsou holé a mokré, na Pelhřimovsku leží na silnicích druhé a třetí třídy ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Jízda vyžaduje zvýšenou opatrnost, doporučují silničáři. Na železnici je stále mimo provoz pouze osoblažská úzkokolejka, která je uzavřená už od prosince.

V Královéhradeckém kraji se může místy tvořit náledí, ojediněle ledovka. V Orlických horách napadlo v noci na dnešek několik centimetrů mokrého sněhu. Na silnici k hraničnímu přechodu Pomezní Boudy v Krkonoších leží zledovatělá vrstva ujetého sněhu krytá posypem.

Dopravu ve Zlínském kraji dnes ráno komplikovala místy mlha. Regionální cesty v horských oblastech Valašska navíc pokrývají zbytky ujetého sněhu do tří centimetrů, někde jsou vyjeté koleje. Silničáři proto nabádají motoristy k opatrné jízdě.

Sníh ze silnic v Pardubickém kraji stále ustupuje, místy se však vyskytuje náledí. Řidiči by se také měli mít na pozoru před zbytky zledovatělého sněhu. Na možnost vzniku náledí upozorňují silničáři hlavně na Lanškrounsku a v
Železných horách. Ve výše položených oblastech a v lesních úsecích znepříjemňuje cestu na silnicích druhé a třetí třídy zledovatělý sníh, zvláště v okolí Hlinska, Lanškrouna, Ústí nad Orlicí, Žamberka a Skutče.

Ve středních Čechách dnes místy komplikuje dopravu mlha. Obezřetní by měli být i řidiči, kteří projíždějí lesními úseky. Na vozovce je mohou překvapit zledovatělé zbytky sněhu. Mlha se po ránu vyskytovala na dálnicích D1, D5 a D8 a dále na silnicích druhé a třetí třídy na Berounsku, Rakovnicku a Benešovsku.

V Libereckém kraji zůstávají zbytky sněhu na silnicích nižších tříd v horských oblastech. Motoristé s nimi musí počítat ve vyšších polohách Krkonoš a Jizerských hor, kde leží zledovatělá vrstva sněhu, v Krkonoších místy s vyjetými kolejemi. Hlavní tahy i silnice nižších tříd v regionu jsou většinou holé a mokré, silničáři přesto při jízdě doporučují opatrnost.