Policista bude stíhán za vymáhání sexuálních služeb

Česká Lípa – Příslušník kriminální policie z územního odboru v České Lípě bude stíhán za to, že vyšetřovaným ženám údajně nabízel beztrestnost výměnou za sexuální služby. Inspekce dnes navrhla stíhání jako výsledek akce s názvem Loudil. Podle mluvčí Martiny Lídlové je muž podezřelý z přijetí úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby.

Muž podle ní od mladých žen a dívek po výsleších požadoval intimní schůzky. „Policista je opakovaně telefonicky kontaktoval a sliboval jim beztrestnost v případě, že svolí k sexuálnímu styku,“ dodala mluvčí inspekce. Okresnímu státnímu zastupitelství v Liberci byl podán návrh na zahájení stíhání podezřelého policisty a státní zástupce jej akceptoval.

Kriminalista zatím zůstává ve službě. Policejní mluvčí Vlasta Suchánková řekla, že vedení krajského ředitelství se seznamuje s podklady k případu, rozhodnutí padne zřejmě v nejbližší době. „Po jejich prostudování, to znamená asi během zítřka (čtvrtka), bude rozhodnuto o možném výkonu zproštění služby,“ uvedla mluvčí.

Sexuální obtěžování mladého děvčete policistou řešily soudy v Libereckém kraji i před několika lety. Policista Miloš Balaš se zpovídal z toho, že si šestnáctiletou dívku vyšetřovanou kvůli drobné krádeži v obchodě dokonce odvezl k sobě domů. Soud jej potrestal vězením na 1,5 roku.

Vydáno pod