Policie odhalila gang vykradačů kas

Praha - Gang zlodějů, který po celém Česku vykrádal pokladny v obchodech, odhalili pražští kriminalisté. Vyšetřování pomohlo také odhalit postup pachatelů. Část skupiny vždy odlákala pozornost prodavače a mezitím další z nich kradl. Ve vazbě už skončil první obviněný, po ostatních policie zatím pátrá. Vinou gangů přišly desítky obchodníků nejméně o milion korun.

Skupina vykrádala obchody po celém území České republiky, zejména pak v Praze a ve Středočeském kraji. Peníze si vždy stejným způsobem odnášela z prodejen se sportovními potřebami, nábytkem či z knihkupectví. Samotná krádež peněz zloději trvala vždy maximálně několik desítek vteřin. „Dá se říct, že byli velice úspěšní. Škody v jednotlivých případech se pohybují od 10 do 130 tisíc korun,“ poznamenal kriminalista Přemysl Filler.

Jednoho z pachatelů již policie dopadla, po dalších dvou zatím celostátně pátrá. Nedávno navíc odhalila i dalšího komplice – prozatím neznámou ženu silnější postavy. „Má delší blonďaté vlnité vlasy, do současné doby nevíme, o koho se jedná,“ dodává Filler.

Reportáž Kamily Štichové (zdroj: ČT24)

Kriminalisté jsou přesvědčení, že gang okradl mnohem víc obchodníků. „Chceme upozornit i na to, že obchodník by si měl část peněz vždy uschovat mimo pokladnu,“ uvedla mluvčí pražské policie Eva Kropáčková. Pokud obchodníci mají podezření, že se v prodejně členové skupiny nachází, mají neprodleně kontaktovat policii.

  • Hledaní členové skupiny autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/23/2262/226164.jpg
  • Záběr průmyslové kamery autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/23/2262/226165.jpg