Havárii autobusu u Tuchlovic nepřežil muž

Kladno – Při srážce linkového autobusu s nákladním vozem na silnici spojující obce Kamenné Žehrovice a Tuchlovice na Kladensku zemřel třiačtyřicetiletý muž. Dalších 9 osob s lehkým či středně těžkým zraněním záchranáři převezli do nemocnic. K nehodě došlo krátce před 13:00, na místě zasahovala všechna vozidla kladenské záchranné služby, která dorazila k místu nehody už po sedmi minutách od oznámení. Dva přivolané vrtulníky nakonec zasahovat nemusely. Krátce po nehodě policie silnici uzavřela a auta odkláněla přes obci Srby.

Příčiny nehody se prozatím vyšetřují. Došlo k ní na rovném a přehledném úseku, kde se kamion zřejmě při předjížděcím manévru bočně střetl s autobusem pravidelné linky z Prahy do Rakovníka. Policie také kalkuluje s možností, zda důvodem kolize nebyl silný vítr, který kamion na autobus natlačil. Se samotným vyproštěním obou vozidel musela pomoct těžká technika.

Hasiči museli z autobusu vyprostit 6 osob, které v něm po nehodě zůstaly zaklíněné. Všichni zranění byli během půl hodiny převezeni do nemocnic v Kladně a v pražském Motole. „Jedná se u nich o čtyři nebo pět zranění končetin, jeden otřes mozku a poranění krční páteře,“ sdělil ředitel středočeské záchranné služby Martin Houdek.

Reportáž Ivana Lukáše a Pavla Štrunce (zdroj: ČT24)