Kapka naděje vybrala na galavečeru 9,5 milionu korun

Praha - Přes 9,5 milionu korun letos přispěli lidé nadačnímu fondu Kapka naděje během tradičního benefičního koncertu, který v přímém přenosu vysílala Česká televize. Kapka naděje pořádá toto setkání každý rok, letos už po jedenácté. Letošní benefiční koncert Kapky naděje měl nově podtitul „Aby mohly děti zlobit…“ Jak se totiž píše na webových stránkách fondu - dětské zlobení je vlastně dar.

„To, že děti zlobí, je důkazem toho, že jsou zdravé, tak to má být,“ vysvětluje podtitul Vendula Auš Svobodová, prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje. I letošní koncert byl hlavně o nich, o dětech, které měly to štěstí, že jejich příběh skončil dobře. Přímý přenos spolu s prezidentkou nadace Vendulou Auš Svobodovou opět po roce moderoval Petr Šiška.

„Tenhle koncert je vždycky velká loterie, protože je to přímý přenos, který má 90 minut, je tam spousta účinkujících, dá se říct i spousta záludností, protože pracujete s dětmi, u kterých nemůžete čekat, zda odpoví tak, jak jsme si to nacvičili na zkoušce,“ popisuje Petr Šiška.

Vystoupili Vondráčková, Kolář i David

Kapku naděje přišli letos podpořit hvězdy českého šoubyznysu - třeba Helena Vondráčková, Michal David, Petr Kolář nebo skupina Kabát. „My jsme tady jako nějaké překvapení nebo dárek, protože ten dotyčný chlapec měl přání, že by chtěl na této akci Kapka naděje vidět skupinu Kabát. My jsme s tím souhlasili,“ objasňuje jednu z motivací pro účast kapely Kabát její zpěvák Josef Vojtek.

A Kapka naděje byla letos opět úspěšná. Podařilo se jí získat víc než 9,5 milionu korun. Částka teď půjde na nákup speciálního vybavení dětských onkologických center. Lidé nadaci přispěli jednak sponzorskými dary nebo i prostřednictvím dárcovských SMS zpráv.

Frontman kapely Kabát Josef Vojtek
Zdroj: ČT24
Vydáno pod