Cyklistka zahynula pod kamionem

Břeclav – Pod koly kamionu skončil život čtyřiašedesátileté cyklistky. Tragická nehoda se stala v Břeclavi, když nákladní vůz cyklistku předjížděl. Podle policejního vyšetřování se žena snažila vyhnout kanálu, nedržela se proto u kraje vozovky. Kamion o ni při předjíždění zavadil, cyklistka spadla a skončila pod koly nákladního vozu.

Smrtelná havárie se stala brzy ráno u břeclavského nádraží. „Kdo je viníkem nehody, to zatím nevíme. Ukáže to až následné vyšetřování,“ podotkla policejní mluvčí Hana Kejlová.

Začátek nového týdne nenávazal na klidný víkend, během kterého na českých silnicích nikdo nezemřel. Přesto se stalo několik vážných nehod, od kterých sanitky odvážely těžce zraněné lidi.

Srážka dvou aut s kamionem uzavřela v neděli večer hlavní tah mezi Jičínem a Mladou Boleslaví sloužící i ke spojení Prahy a středních a východních Krkonoš. Při havárii utrpěli zranění tři lidé. Jedno z osobních aut se s kamionem srazilo čelně a záchranáři jeho řidiče museli z vraku auta vystříhat.

Další tři lidé se zranili v noci na neděli na státní silnici u Mikulčic na Břeclavsku. Řidič osobního auta předjížděl kamion, potom se ale nezařadil zpět do pravého pruhu. Jízda v protisměru skončila čelní srážkou s dalším autem. Tři lidé, kteří ve dvou vozidlech cestovali, střet přežili, ale s vážnými zraněními. Řidiči předjíždějícího vozu hrozí podle policistů obvinění z těžkého ublížení na zdraví, za které může skončit až na čtyři roky ve věžení.