Dálnici D5 blokovala nehoda kamionů, jeden člověk zemřel

Rudná (u Prahy) - Dálnici D5 blokovala odpoledne tragická nehoda dvou nákladních aut. Kamiony se srazily na 8. kilometru ve směru na Plzeň. Při srážce zemřel pětatřicetiletý řidič jednoho z kamionů, uvedla mluvčí středočeské policie Soňa Budská. Další lehce zraněnou osobu záchranáři ošetřili na místě. Uzavřený úsek mezi Rudnou a Loděnicí se podařilo částečně zprovoznit až po několika hodinách v jednom jízdním pruhu, večer se dálnice kvůli vyprošťování kamionu opět uzavře. Příčinu havárie policie ještě vyšetřuje.

Podle Budské se na dálnici srazily dva kamiony a jeden po střetu skončil v příkopu. Policie u Rudné odkláněla dopravu, zpátky na dálnici řidiči najížděli od Loděnice. Krátce po třetí hodině se tam podařilo zprůjezdnit levý jízdní pruh.

„Jeden kamion byl již vyproštěn, druhý je ale stále mimo vozovku,“ uvedl kolem 18:30 policejní mluvčí Jakub Vinčálek. Upozornil na to, že kvůli nakládání a odvážení havarovaných kamionů bude během večera dálnice znovu uzavřena. Zcela průjezdná by měla být do půlnoci.

Mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková doplnila, že hasiči u nehody museli z jednoho kamionu odčerpat plnou nádrž, kde bylo kolem 500 litrů nafty. Vrak ze silnice odklízí specializovaná firma.