Vozovky mohou místy namrzat, někde jsou zbytky sněhu

Praha - V České republice se většinou teploty pohybují mezi čtyřmi stupni a nulou. Na severozápadě republiky se občas objevují dešťové přeháňky. V Krkonoších leží na silnicích zbytky zledovatělého sněhu do tří centimetrů. Na Rychnovsku a v Orlických horách místy hrozí náledí. Hlavní silniční tahy v hradeckém kraji byly dnes ráno většinou suché. Silnice ve Zlínském kraji mohou dnes ráno klouzat. Namrzání vozovek hrozí především na Valašsku a na Kroměřížsku. Podrobnosti ke sjízdnosti silnic a dálnic naleznete zde.

V Libereckém kraji zůstávají zbytky zledovatělého sněhu na silnicích v horských oblastech. Vozovky jsou holé a mokré, na Semilsku a Jablonecku ale mohou v ranních hodinách namrzat. Při jízdě je proto nutná opatrnost.

Počasí během dne

Polojasno, od severozápadu přechodně oblačno až zataženo, v Čechách místy déšť, postupně v polohách nad 800 m místy sněžení, které bude ustávat. Na Moravě a ve Slezsku srážky jen ojediněle. Nejvyšší teploty 4 až 8 °C, na jihovýchodě Moravy až 11 °C, v 1 000 m na horách kolem 3 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Na severu Olomouckého kraje dnes ráno leží místy na vedlejších silnicích zbytky ujetého sněhu. Jízdu se zvýšenou opatrností správci vozovek doporučují motoristům také na Drahanské vrchovině, kde se tvoří námrazy. Hlavní tahy v regionu jsou většinou holé. Na ujetý sníh si řidiči musejí dávat pozor na regionálních silnicích ve vyšších polohách Šumperska. Na většině území Olomouckého kraje bylo ráno jasno a bez srážek. Teploty se pohybovaly od minus tří do šesti stupňů nad nulou.

Vydáno pod