Při dopravní nehodě na Znojemsku zemřel mladík

Znojmo - Při dopravní nehodě osobního automobilu na Znojemsku v noci na dnešek zemřel třiadvacetiletý mladík, další dva lidé byli zraněni. Informovala o tom mluvčí jihomoravské záchranné služby Barbora Zuchová a mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. Podle ní byl řidič zřejmě pod vlivem alkoholu a nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky. Nehoda se přihodila na silnici poblíž obce Hevlín po jedné hodině v noci. Řidič pravděpodobně příliš rychle projel zatáčku a auto, v němž byli tři lidé ze Znojemska, skončilo v poli, kde se několikrát převrátilo. Řidič i jeden ze spolujezdců nehodu přežili s lehčími zraněními.

„Zasahující tým u mladého muže, který měl těžká poranění, okamžitě zahájil resuscitaci za podpory léků a přístrojů. Přes všechno úsilí byla bohužel zranění natolik závažná, že nebylo možné obnovit základní životní funkce a muž na místě nehody podlehl následkům svých zranění,“ uvedla Zuchová.

Podle Drahokoupilové policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku na alkohol a zjistili u něj 1,62 promile alkoholu. Škoda na autě Renault Laguna je podle prvních odhadů zhruba 50 tisíc korun.

Vydáno pod