Některé vozovky mohou být namrzlé

Praha - V České republice je většinou zataženo. Počasí u nás stále ovlivňuje frontální rozhraní, které odděluje teplý vzduch na jihozápadě od studeného na severovýchodě. Teploty se pohybují většinou mezi 0 a minus 4 stupni Celsia. Na jihu Čech dnes musí řidiči počítat ve vyšších polohách s ujetou zledovatělou vrstvou sněhu. Na Českokrumlovsku a Prachaticku je mlha. Počasí na Vysočině ráno komplikovaly sněhové přeháňky na Pelhřimovsku. Hlavní tahy včetně dálnice D1 jsou většinou holé, suché a sjízdné bez omezení.

Silnice ve Středočeském kraji jsou dnes většinou vlhké a bez omezení sjízdné. Obezřetní by měli být řidiči na namrzlých komunikacích nižších tříd na Kladensku a Praze-západ. Na silnicích na Benešovsku a Příbramsku může na některých místech ležet vrstva sněhu krytá posypem.

Na jihu Čech se vyskytuje ujetá zledovatělá vrstva sněhu ve vyšších polohách. Hlavní tahy jsou někde po chemickém ošetření mokré, jinde vymrzlé.

Počasí během dne

Oblačno až zataženo, ojediněle slabé sněžení nebo mrznoucí srážky. Nejvyšší teploty -1 až +3°C, v 1 000 m na horách kolem -4°C, na Šumavě kolem 0°C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s, na Českomoravské vrchovině a jižní Moravě čerstvý 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Na silnicích nižších tříd na Šumpersku mohou řidiči narazit na nesouvislou zledovatělou vrstvu sněhu. Pokrývá především silnice vedoucí lesními úseky. Cestáři tyto posypali, motoristé by však měli jezdit opatrně. V ostatních částech Olomouckého kraje jsou silnice sjízdné bez omezení, vozovky jsou většinou holé, suché a vymrzlé.