Zloděj auta se řítil Prahou, zastavily ho až výstřely

Praha – Pražští policisté zažili zběsilou honičku. 34letý řidič před nimi ujížděl v kradeném autě. Jeho jízda byla víc než riskantní – ze silnice vytlačoval ostatní auta, jel často prostředkem silnice, kličkoval a najížděl i na policejní hlídky. Místy se řítil i 180kilometrovou rychlostí. Ostatní řidiči museli kvůli němu prudce brzdit. Piráta zastavily až výstřely.

Policisté se o pohřešovaném autě dozvěděli krátce před pátou ráno. Dostali hlášení, že na jihu Čech zmizela stříbrná octavia s vyhledávacím systémem. Před půl osmou už vjížděla do Prahy a během několika minut najížděla na D8. Tam policisté auto dohnali. Zběsilá honička po dálnici i okreskách trvala asi půl hodiny.

Pronásledování skončilo až u Kralup nad Vltavou. Policisté na ujíždějící auto třikrát vystřelili - jedna kulka skončila v pravém zadním kole. Řidič je kvůli vyšetření v mělnické nemocnici, kde ho hlídá policie.

Reportáž Magdy Trojanové (zdroj: ČT24)

Policisté pak zjistili, že mají co do činění s recidivistou. V minulosti byl už čtyřikrát stíhán pro majetkovou trestnou činnost, v jednom případě pro násilnou trestnou činnost. Za krádež auta a útok na policisty mu v případě odsouzení hrozí až čtyři roky za mřížemi.