Nové úseky na R6 se otevřou zatím v jednom směru

Karlovy Vary - Na rychlostní silnici R6 se pro řidiče částečně otevřou v dubnu dva nové úseky v Karlovarském kraji. Objížďka kolem Sokolova však potrvá ještě do letošního října, informoval o tom ředitel karlovarské pobočky ŘSD Radomil Havrda. Stavba úseku mezi Tisovou a Sokolovem bude na konci března už připravena k převzetí. Ale na úseku mezi Sokolovem a Novým Sedlem nastalo zdržení, a protože na sebe oba úseky navazují, ještě zhruba do července by tam měla doprava jezdit jen v jednom směru.

„Problém byl v počasí, ale stavaři tvrdí, že pokud se počasí výrazně nezhorší, měli by do dubna první část dokončit. Komplikace byly hlavně na stavbě tří mostů mezi Loktem a Sokolovem, které leží hned za sebou na 500 metrech,“ popsal Havrda.

Původní plán počítal s tím, že od dubna by měla doprava na R6 jezdit obousměrně, byť zatím přes most u Transmotelu jen po jedné polovině vozovky. Definitivní zprovoznění v celé šíři čtyřproudové silnice je plánováno na říjen letošního roku.

Úsek z Nového Sedla do Sokolova bude dlouhý téměř 7,5 kilometru a jeho stavba bude stát bezmála 2,5 miliardy korun. Úsek Sokolov - Tisová je dlouhý 5,4 kilometru a bude stát také necelé 2,5 miliardy. Po jejich dokončení bude rychlostní silnice mezi Karlovými Vary a Chebem dokončena.

Nová silnice po dokončení zvýší bezpečnost a nabídne rychlejší dopravu. Cesta z Karlových Varů do Chebu se zkrátí z původních 50 na 20 minut.

Směrem z Karlových Varů na Prahu byly zatím stavby dalších úseků pozastaveny s tím, že ministerstvo dopravy plánuje zatím jen obchvaty několika obcí.