Kmotr Oulický začal bourat střechu nad vjezdem

Ústí nad Labem - Kontroverzní severočeský podnikatel Patrik Oulický začal bourat zastřešený vjezd na svůj pozemek v Moravanech na Ústecku, píše dnešní severočeská mutace Mladé fronty Dnes. Stavební úřad demolici nařídil už začátkem února. K tomu prý podnikatel zbourá i celý masivní vjezd.

Oulický je označovaný za takzvaného kmotra ODS. V Moravanech si v chráněné krajinné oblasti České středohoří postavil bez povolení například masivní opěrné zdi, bazén nebo zastřešení příjezdové cesty. Úřady jeho případ řeší více než dva roky. Po odvolání Oulického proti postupu trmického stavebního úřadu, který připravoval nařízení o odstranění staveb, krajský úřad případ přidělil ústeckému magistrátu. Ten dlouho žádné rozhodnutí nevydal a odvolával se na nejasnosti kolem územního plánu, což kritizoval i úřad ombudsmana.

Teď Oulický alespoň zčásti ustoupil. „Začínám to průběžně rozebírat, jak jsem slíbil,“ řekl listu o střeše nad vjezdem. Prý nechá odstranit i celý masivně ohrazený vjezd s bránou, které nahradí klasický plot. „Požádám o povolení na oplocení celého pozemku,“ dodal.

Zastřešení příjezdové cesty by mělo zmizet do konce března, rozhodl v únoru ústecký stavební úřad. Řízení o dalších stavbách pokračuje. Podle mluvčí ústeckého magistrátu Ivany Solničkové poměry na pozemcích, kde Oulický stavby postavil, nejsou jednoznačné.