Hlavní tahy jsou suché a vymrzlé, na vedlejších cestách je občas sníh

Praha - Teploty se v Česku opět pohybují nejčastěji od minus sedmi do minus třinácti stupňů Celsia. Stále platí signál regulace pro Ostravsko, Karvinsko a Třinecko, nad ránem byl vyhlášen i v Ústeckém kraji. Dopravu na Valašsku komplikuje místy slabé sněžení a vítr. Viditelnost je vlivem srážek snížena, motoristé by proto měli volit obezřetnou jízdu. Se sněhem musejí řidiči počítat na vedlejších cestách Jesenicka. Podle silničářů leží ujetá sněhová vrstva převážně ve vyšších polohách regionu. Podrobnosti ke sjízdnosti silnic a dálnic naleznete zde.

Ode dneška by se mělo začít mírně oteplovat, o víkendu a v první polovině příštího týdne by mohlo být přes den až pět stupňů. Pak se však opět vrátí mrazivé počasí.

Počasí během dne

Jasno nebo skoro jasno. Na východě a severovýchodě území a ráno ojediněle i jinde zataženo s nízkou oblačností s možností slabého sněžení. Nejvyšší teploty -4 až 0 °C, na severovýchodě území -7 až -4 °C. V 1 000 m na horách kolem -5 °C, v Jeseníkách a Beskydech kolem -9 °C. Slabý severovýchodní vítr 1 až 4 m/s, na Moravě a ve Slezsku mírný 3 až 7 m/s.

Většina silnic ve Zlínském kraji je převážně holá, suchá, vymrzlá a sjízdná bez omezení. Teplota se dnes ráno v regionu pohybovala od minus 12 do minus sedmi stupňů Celsia.

"Lehce v noci na dnešek sněžilo nad Červenohorským sedlem. Po chemickém ošetření je nyní silnice mokrá, někde ještě leží zbytky sněhové kaše," uvedl dispečer jesenických silničářů. S ujetou sněhovou vrstvou krytou posypem musejí podle něj motoristé počítat především na cestách od 400 metrů nadmořské výšky. Silnice jsou sjízdné, řidiče však cestáři nabádají ke zvýšené opatrnosti.

V Libereckém kraji zůstávají zbytky sněhu na menších silnicích v oblastech Krkonoš a Jizerských hor. Motoristům, kteří v době prázdnin do hor míří, silničáři radí opatrnou jízdu. Na vozovkách leží zledovatělý sníh, místy s vyjetými kolejemi. K opatrné jízdě silničáři řidiče nabádají i na silnicích druhé a třetí třídy na Semilsku.