Muž z Lysé vyhrožoval družce, policisté ho zastřelili

Lysá nad Labem - Policisté dnes v Lysé nad Labem zastřelili osmapadesátiletého muže, který dopoledne vyhrožoval své družce zabitím a pak se zabarikádoval v bytě. Hrozil, že se zastřelí. Podle mluvčí nymburské policie Petry Potočné začal muž v průběhu vyjednávání na zasahující policisty střílet. Dodala, že policisté proti muži použili zbraň. Muž byl smrtelně zraněn.

O incidentu se policisté dozvěděli dopoledne na tísňové lince 158, kam žena zavolala. „Oznámila, že její druh jí ohrožuje střelnou zbraní a vyhrožuje, že ji zastřelí,“ uvedla mluvčí. Na místo přijela policejní hlídka a ženu se jí díky nepozornosti muže podařilo z bytu dostat ven. Vyvázla bez zranění.

Muž se podle mluvčí uvnitř bytu zavřel a hrozil, že se zastřelí. Policisté kvůli bezpečnosti uzavřeli celé Husovo náměstí. U mužova bytu byla zásahová jednotka a policejní vyjednavač. „V průběhu vyjednávání zahájil proti zakročujícím policistům a vyjednavači střelbu. Policisté proti pachateli použili zbraň a došlo k jeho smrtelnému zranění,“ řekla ČT mluvčí. Policisté zraněni nebyli. Podle mluvčí měl muž několik legálně držených střelných zbraní.

Reportáž Marty Machkové (zdroj: ČT24)