Fotbalista a herečka propagují státní maturity

Praha - Ministerstvo školství spustilo poslední kampaň před květnovým ostrým startem státních maturit. Ve spolupráci s Českou televizí a Centrem pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT) připravilo dva nové videoklipy na téma nová maturita. Fotbalista pražské Sparty Tomáš Kadlec a herečka a zpěvačka Tereza Aster Vágnerová v něm letošním maturantům vysvětlují, proč je maturita důležitá.

Spoty zaplatila Evropská unie – z prostředků, které jsou vyhrazeny na propagaci státních maturit. „Oproti tomu, co česká ministerstva tvoří, je to opravdu nadprůměrné,“ pochválil šéfredaktor Marketing&Média Daniel Köppl klip s Kadlecem, který podle něj i správně cílí na mladé kluky. Ministerstvo zřejmě před startem maturit připraví ještě jeden spot. V tom by chtěl šéf resortu Josef Dobeš poděkovat učitelům za práci na nové zkoušce.

Reportáž Pavly Kubálkové (zdroj: ČT24)

Kampaň začala právě nyní i proto, že učitelé mají nově k dispozici zkušební testy jak z matematiky, tak i z českého a cizího jazyka. Je jenom na nich, jestli je použijí k písemkám, nebo k procvičování. Od 22. března mají být tyto testy volně ke stažení na internetu na adrese www.novamaturita.cz. V dubnu pak učitelé dostanou k dispozici poslední sadu přípravných zkoušek.