Zloději vykradli pokoje kazašských tenistů v Ostravě

Ostrava - V ostravském hotelu Clarion Congress vykradli v sobotu zloději pokoje kazašských tenistů, kteří ve městě hráli s českými hráči utkání Davisova poháru. Podle zpravodajky ČT Pavly Daňkové ale nešlo o krádež zacílenou jen na kazašskou výpravu, protože zloději si odnesli řadu věcí i z pokojů ostatních hostů v hotelu. Krádež by neměla mít dopad na další průběh sportovního klání. Výše škody zatím není známa, případ vyšetřují policisté.

Policie zatím celou věc vyšetřuje, proto se odmítla k celé věci vyjádřit. Hráči reprezentující Kazachstán měli věci, které ke sportovnímu výkonu potřebují, s sebou v sobotu v nedaleké sportovní hale, kde se odehrála čtyřhra mezi Jevgenijem Koroljovem a Jurijem Ščukinem na jedné straně a Tomášem Berdychem s Lukášem Dlouhým na druhé straně hracího dvorce. Proto by krádež neměla Kazachům znemožnit v utkání pokračovat.

„Je to několik pokojů, jsou to pokoje jak hráčů Kazachstánu, tak organizátorů,“ upřesnil zástupce organizátorů z České sportovní Karel Tejkal. Podle něj se nic podobného za deset let, kdy zde jsou účastníci sportovních akcí ubytováváni, ještě nepřihodilo.

Telefonát Pavly Daňkové (zdroj: ČT24)

Karel Tejkal, zástupce organizátorů

„Předpokládáme, že na základě této skutečnosti přijme hotel taková opatření, aby se v budoucnu nic podobného už neopakovalo a aby se to aspoň eliminovalo.“

Dle mluvčí ostravské policie Gabriely Holčákové nebyl zatím počet vykradených pokojů specifikován, stejně jako nebyla upřesněna výše škody. Hotelové pokoje byly vykradeny během tenisového utkání, tedy mezi 14:00 a 17:00 odpoledne. „Je to ostuda… To, že nedokáže takový hotel něco takového pohlídat, je to skandál,“ prohlásil jeden z návštěvníků Davis Cupu.

Policisté potvrdili, že zloději kradli v několika patrech hotelu. „Z prvotních informací vyplývá, že měly být odcizeny notebooky a finanční hotovost,“ dodala Holčáková. Policisté musí vyslechnout několik desítek svědků a postižených několika národností. O případném pachateli zatím jasno nemají.

Clarion Hotel Ostrava
Zdroj: ČT24