Motorkáři zahájili sezónu dvěma veletrhy

Praha – Desítky tisíc fanoušků silných strojů na dvou kolech navštívily dvojici výstav Motosalon a Motocykl v Praze. Kromě nových modelů expozice nabízely také veškeré příslušenství a tradiční motorkářské oblečení. Mezi prodejci navíc panovala optimistická nálada. Odborníci čekají, že trh s motocykly letos čeká oživení. Zájem o motorky má v Česku podpořit i mnoho dalších akcí. Během léta se například rozjede motorkářská škola.

„Letošní ročník byl dle mého mínění a našeho očekávání velmi úspěšný. Lidé přijížděli nejen z Prahy a celého Středočeského kraje, ale přivítali jsme návštěvníky z celé republiky,“ libuje si Drahomír Medveď, ředitel společnosti Incheba, v jejíchž prostorech se setkání motorkářů konalo. Veletrh Motosalon přilákal do pražských Letňan na 44 tisíc lidí, akce Motocykl se na holešovickém Výstavišti zúčastnilo 38 tisíc návštěvníků.

A dobrou náladu měli také vystavovatelé. Nejen v tuzemsku, ale po celém světě se totiž čeká, že trh s motocykly zažije oživení poté, co stejně jako další odvětví stagnoval kvůli hospodářské krizi. Například pořadatel veletrhu Motosalon věří, že během letošního roku by se mělo připsat patnáct tisíc motorek. „Zájem je hlavně o nízkoobjemové typy,“ tvrdí Jiří Kruliš.

Výstavy motocyklů přilákaly davy lidí (zdroj: ČT24)
Ilustrační foto
Zdroj: ČT24