Policie na Ruzyni našla skrýš kradeného zboží

Praha - Na pražském ruzyňském letišti objevila cizinecká policie skrýš ukradených parfémů. Ve stropě na toaletách v tranzitní hale bylo zboží za sto třicet tisíc korun.Ty tam schovávala dvojice Poláků, kteří tyto výrobky nakradli ve dvou obchodech v tranzitní zóně a nejspíš si je chtěla postupně odvést.

Dopadnout pachatele se podařilo za pomoci kamerových záznamů a fotografií, které měla obsluha obchodu k dispozici. „Vytiskli jsme fotografie a rozhodili je na všechny naše obchody, aby personál měl možnost je případně poznat,“ popisuje vedoucí směny jednoho z obchodů Pavla Fialová. Když se jeden z pachatelů na místo vrátil, přivolaná policie ho zadržela. Mladého Poláka teď vyslýchají pražští kriminalisté, že kradl už přiznal.

Policie na letišti taky včera večer zadržela dvojici cizinců hledanou Interpolem. Oba měli padělané doklady. Jeden z nich, sedmatřicetiletý Rumun, je ve své vlasti odsouzený za dvojnásobnou vraždu k jednadvaceti letům vězení. O vydání dvojnásobného vraha rumunské justici rozhodne v nejbližších dnech městské státní zastupitelství pro Prahu 2.

Reportáž Antonína Šimůnka (zdroj: ČT24)
Vydáno pod